Omdat o.a. het hotel waar we verblijven (eerder een mini-resort met bungalows) en het plaatsje zelf ons zo goed bevallen, blijven we nog wat langer in Lovina.

We gaan vandaag naar het noordwesten van Bali, naar het Menjangan Island dat bekend staat als een zeer goede duik- en snorkelstek. Het nadeel van alles zelf organiseren en ontdekken, is dat je soms niet goed bent geïnformeerd. We blijken dus eigenlijk te laat in de haven te zijn om de overtocht te maken. Nou ja haven, er staat maar bar weinig qua borden aangegeven, dus we nemen maar aan dat we goed zitten. Daarnaast schrikken we toch een beetje van de kosten, die zijn (naar Nederlandse begrippen) op zich niet hoog, maar in verhouding vragen ze het gemiddelde maandsalaris van een Indonesiër.

Omdat we ook nog moe zijn van gisteravond, besluiten we eerst maar eens een duik te nemen vanaf het plaatselijke strandje, met goed zicht en koraal dat kunstmatig wordt aangelegd (?) om daarna een bordje rijst te gaan eten. Al met al wordt het nu wel zo laat, dat het niet meer loont de oversteek te maken, misschien een andere dag. Op de terugweg komen we nog een hele partij wilde apen langs de kant van de weg tegen, gek dat we die niet op de heenweg hebben gezien.