Het is vandaag weer eens een stralend zonnige dag. Het is iets minder druk op straat, want het is tenslotte zaterdag. We besluiten naar Darling Harbour te gaan. Dat is één van de havens waar voornamelijk watertaxi’s e.d. aanleggen en waar ook waterski-shows worden gegeven (grappig om te zien). Aan de haven liggen vele tentjes waar je wat kunt eten en drinken (dat doen we dan ook).

Ook nemen we de monorail die in een cirkel door het centrum van Sydney loopt. Aangezien we een vaste prijs betalen, blijven we lekker lang in de trein zitten (net als de rest van de coupé, haha). Na anderhalf rondje stappen we dan maar uit… Ook ga ik even langs bij OMD Australië. Die zitten daar vlakbij. Omdat het zaterdag is, is het kantoor natuurlijk gesloten, maar het is typisch OMD. De receptie roept herinneringen op aan OMD Amstelveen (al hebben ze hier in plaats van een dartbord een tafeltennistafel naast de receptie staan). Nu heb ik tenminste een beeld, mocht ik besluiten hier te gaan solliciteren.

Ik bezoek verder het Maritiem Museum, waar ik een privé-rondleiding krijg (het is niet erg druk) op de boot van een dame die eind jaren tachtig als eerste vrouw in haar eentje de wereld rondzeilde. De gids (een volunteer) is een gepensioneerde Italiaan en we hebben een leuk gesprek.

Na het avondeten aan de kade in Darling Harbour gaan we stappen bij een tentje vlak om de hoek van ons hotel. Gelukkig kom ik met mijn kleding langs de bewaking (ik heb niet mijn beste stapkleding meegenomen). We genieten alleen al van het kijken naar de mensen op de dansvloer, de DJ en zijn muziekkeuze (niet helemaal de onze) en de bediening. Na afloop hoeven we alleen nog maar de straat over te steken en zijn we ‘thuis’!