Inmiddels zitten we dus in Brisbane, iets van 1.000 km boven Sydney en we gaan nog verder naar het noorden, naar Rockhampton om precies te zijn, naar de witte stranden en palmbomen en de koraalriffen om te snorkelen. We hebben dan ook de camperhuur met een paar dagen verlengd (dat kan gewoon telefonisch) en we moeten nu op 12 januari terug zijn in Sydney. Op 16 januari vliegen we terug naar Bali, ook dat heb ik vanochtend telefonisch geregeld (we hadden een open ticket geboekt, vandaar).

Vanochtend zijn we, bij wijze van douche, gaan zwemmen in het (uiteraard) openlucht zwembad van Sandgate, we stonden immers al op de parkeerplaats (niemand die moeilijk doet over het feit dat je er staat te camperen…). We besluiten 30 baantjes te gaan trekken, maar na 25 houden we het voor gezien, onze conditie is er blijkbaar toch een beetje op achteruit gegaan. Overigens zwemt iedereen hier erg serieus zijn/haar baantjes, als je schuin zwemt krijg je geheid commentaar (wel op een vriendelijke manier overigens).

Dan op weg naar Brisbane. Wel eens een camper van 2,5 meter hoog geprobeerd te parkeren in het centrum van een miljoenenstad? Alle parkeergarages zijn te laag, dus we moeten weer een beetje naar buiten het centrum. We dachten even een parkeergarage gevonden te hebben die hoog genoeg was, maar dat bleek alleen voor het eerste deel van de garage te gelden. Vraag niet hoe we erachter kwamen dat dat niet voor de gehele garage gold, anders krijgen we misschien nog problemen bij de camperverhuurder (voor alle duidelijkheid: er is geen zichtbare schade en het was maar een balk aan een ketting!).

Al rijdende en kijkend naar de klokken op de ‘wolkenkrabbers’ komen we er ook achter dat er een uur tijdsverschil is tussen Sydney en Brisbane (liep de klok in het zwembad dus toch niet een uur achter!). Het is dus nog een uur vroeger dan we dachten. Da’s mooi meegenomen, want we staan op een plek geparkeerd waar dat mag tot 4 uur ’s middags. We zitten dus inmiddels op een tijdsverschil van 11 uur!

Mirjam is lekker shoppen en ik zit in een kelder te internetten. Snelle verbinding en het is hier nog koel ook. Buiten is het zeker 35 graden, als het niet meer is! Records worden gebroken, zoveel krijgen we nog wel mee uit de lokale krant waar verbazingwekkend weinig wereldnieuws in staat. Komt het doordat Australië een (heel groot) eiland is of gebeurt er verder weinig? Jammer genoeg draait de computer waar ik achter zit nog op Windows 98 (rare jongens die Australiërs) en kan ik geen foto’s uploaden. Die moeten jullie maar tegoed houden. Mijn bijdragen aan dit weblog zijn sowieso magerder dan gehoopt, maar ik wil niet teveel tijd achter de computer doorbrengen.