Vanochtend is het al snel weer warm. Omdat we maar 50 km van Sydney verwijderd zijn, doen we het rustig aan. Zo kan ik snel nog even mijn camera in het toiletgebouw opladen (ik moet er wel bij blijven staan, maar daardoor raak ik weer aan de praat met een Australische dame die wel eens in Amsterdam is geweest).

De rit naar Sydney verloopt spoedig. Als we midden in Sydney uit een tunnel naar boven komen, herkennen we het meteen: King’s Cross, de buurt waar we de camper hebben gehuurd. Hier willen we de camper voor vannacht in een straatje parkeren, aangezien de kans op een hotelovernachting nihil is omdat alles is volgeboekt. Maar daardoor sparen we op een logische manier ook weer kosten uit: we hebben immers ons eigen rijdende bedje bij ons.

Oud & Nieuw in Sydney is inderdaad bijzonder. Er zijn (natuurlijk) enorm veel mensen die het vuurwerk willen zien. Er ligt dan ook een groot politiekordon rondom de stekjes waar je de brug goed kunt zien. Daarbinnen mag je geen alcohol bij je hebben en ook geen glaswerk (en ik heb een fles champagne in mijn rugzak…), alles in het kader van veiligheid. Mensen gaan al om 2 uur ’s middags richting kade om de beste plekjes te hebben, en nemen daarbij koelboxen, dekens, etc mee. Oh ja, en natuurlijk sterke drank in water- of Sprite-flessen.

Gelukkig hebben we een prima plek gevonden met uitzicht op de brug en het prachtige gebouw van het Sydney Opera House, zonder dat we onze fles champagne moesten inleveren. Wat wil je nog meer… Gelukkig nieuwjaar!