We hebben hier een geweldige tijd. Het weer is super, iedere dag minstens 30 graden. Gelukkig rijden we momenteel langs de kust (vanuit het zuiden) weer richting Sydney, dus als het te warm wordt, zoeken we een strandje op en duiken in zee. Met ‘ons’ campertje beleven we veel plezier. Ideaal, als we besluiten verder te gaan, dan zijn we binnen een minuut weer ‘on the move’. Even de raampjes dicht, de gasfles afsluiten en karren maar. Het bed laten we voortdurend uitgestald (we eten tenslotte steeds buiten aan ons uitklaptafeltje en dito stoeltjes), dus alle handdoeken liggen daar lekker te drogen.

De stranden zijn hier erg mooi, niet te druk (ondanks hoogseizoen) en soms onderbroken door kliffen. Voor ons ‘blankelingen’ is het wel oppassen voor de zon, je kunt je hier goed verbranden als je niet uitkijkt. We hebben al een paar dagen geen camping aangedaan. Na in zee te hebben gezwommen, nemen we een douche bij het strand. De koelkast van de camper loopt helaas niet op gas, maar de tweede accu doet het best aardig en houdt de boel redelijk koel. Oh ja, de potten Nutella zijn hier van plastic en niet van glas, ook al erg handig als je met een camper onderweg bent. Overigens waren we gisteren in een winkel van de Woolworths-keten die 7 dagen van de week is geopend van 7 uur ’s ochtends tot… 24 uur ’s avonds (behalve op zondag, namelijk tot 22 uur). Wat een luxe hè?

Morgen hopen we (weer) aan te komen in Sydney, nog even voor de jaarwisseling een fles champagne kopen. Mijn favoriete merk Veuve Cliquot kost hier jammer genoeg 88 Australische dollar (ongeveer 60 Euro), dus dat wordt dit jaar maar een ander wijnhuis. Je ziet het: onze zorgen zijn enorm… Iedereen alvast een fijne jaarwisseling gewenst, tot volgend jaar!