Een lang gekoesterde wens van ons allebei! We zijn vanochtend aangekomen op Sydney Airport. Ik heb weliswaar een klein reisgidsje van Australië meegenomen, maar dat geeft natuurlijk nog geen antwoord op de vraag hoe we de komende tijd gaan doorbrengen qua vervoer en onderdak. Eerst maar eens een hotelletje voor vannacht zoeken en de informatiedesk raadplegen. We treffen een groot bord met allerlei advertenties aan compleet met gratis telefoonnummers. We bellen eerst maar eens met de camperverhuur. Ze hebben nog één campervan staan en die willen ze wel vasthouden tot morgenvroeg. Goed, dat is alvast geregeld, al weten we nog niet zeker of we toch niet liever een autootje huren en dan in hotels/motels willen overnachten. In de straat van de camperverhuur zitten nog meer verhuurbedrijven, dus dat kunnen we dan morgen uitzoeken. Verder hebben we inmiddels wat foldertjes gevonden van niet al te dure hotels, dus rugzakken weer op en op naar de trein.

Binnen een paar minuten staan we in het centrum van Sydney, we kunnen het nog steeds niet geloven. Het eerste hotel (hostel) blijkt vanwege Kerst beperkte uit-check mogelijkheden te kennen, dus we gaan verder. Als we dan al snel een kamer hebben gevonden, gaan we eerst eens lekker douchen. Het valt niet mee, die warmte en dat met een grote rugzak op je rug.

Na een eerste wandeling door Sydney (deze stad is groot, maar alles is goed te voet te doen), komen we even lekker bij in het park. Daarna bezoeken we Oxford Street met haar hippe winkeltjes en dito kroegen. Aan het eind van de middag gaan we nog lekker even chillen, oh nee, lounchen in een kleurrijk tentje. De stad spreekt ons enorm aan. Fijn, eindelijk weer een westers land na een paar weken Indonesië, waar bepaalde zaken toch anders gaan dan we bij ons gewend zijn. Het afslaan van verkopertjes en over alles onderhandelen zijn zaken waar we het in Indonesië een beetje mee gehad hebben. Ook de ondermaatse hygiëne in dit land (waar Pandan House overigens een prettige uitzondering op maakt) speelt een rol. In de avond belanden we uiteindelijk bij een Sushi-bar. Niet echt het Australische eten dat we voor ogen hebben, maar wel lekker natuurlijk. En de keuze is er reuze!